Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази загриженост относно подкопаването на доверието в

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази загриженост относно подкопаването на доверието в
Коментари Харесай

Ердоган каза какво заплашва реда в Европа

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази угриженост по отношение на подкопаването на доверието в европейските полезности, изключително вследствие на политиките по време на рецесията в Газа. Ердоган акцентира неотложните проблеми с правата на индивида и правораздаването по повод Деня на Европа. Думите му съобщи Анадолската организация. 

В тирада по случай Деня на Европа на 9 май президентът Ердоган акцентира, че денят освен символизира началото на политическото и икономическо единение на Европа, само че също по този начин уважава кулминационната точка на обширни групови старания за мир и непоклатимост в продължение на десетилетия, съгласно изказване, оповестено от Турска дирекция по връзките.

„ Въпреки това голям брой провокации като войни, спорове, терористични актове, противозаконна миграция и изменение на климата, както в международен мащаб, по този начин и в нашия непосреден район, заплашват реда на европейския континент ", счита турският президент. 

„ Ескалиращата ислямофобия, ксенофобия и расизъм в целия континент са измежду най-големите паники както за нашите жители, живеещи в Европа, по този начин и за имигрантите. Дискриминацията и закононарушенията от ненавист против европейската турска общественост стават все по-често срещани “, сподели турският президент. 

Ердоган акцентира, че политиката на някои европейски институции и страни по време на рецесията в Газа, която докара до гибелта на 35 000 палестинци, в това число 15 000 деца, е подкопала доверието в европейските полезности.

„ Тъй като рецесиите, споровете и войните, засягащи Европа и споделената ни география, остават неразрешени, слагането под въпрос на тези полезности ще продължи да нараства “, добави той.

В сегашния геополитически пейзаж той прикани Европа да даде приоритет на приобщаващи, насочени към съдействие и обективни политики в по-широкия европейски район и средиземноморския басейн, наблягайки тяхното значение за бъдещето на континента.

„ В този сериозен миг, когато инерцията на политиката на разширение се усили, е извънредно време нашата страна и Европейски Съюз да засилят съдействието във всички области, в това число договарянията за присъединение, които образуват основата на нашите връзки, и да ги заздравим на по-здрава основа ", сподели Ердоган. 

Президентът също предизвести Европейски Съюз, че Турция няма да се поколебае да употребява стратегическата си мощност против политики на изключване, които засягат както Анкара, по този начин и Европейски Съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР